Hukuki problemlerinizin çözümü konusunda bizimle çalışmak istiyor olmanız halinde yapmanız gereken ilk hareket herhangi bir vasıta ile iletişime geçmektir. Telefon görüşmesi vasıtasıyla randevu talebinizi iletebileceğiniz gibi ofisimize gelerek de yüz yüze randevu oluşturabilirsiniz. E-mail veya web sitesi üzerinden başvuru yolu ile randevu talebi iletmeniz halinde bu vasıtaların ilgili avukat tarafından iş yoğunluğu sebebiyle her zaman kontrol edilemeyeceğini, en sağlıklı yöntem olarak telefon veya yüz yüze iletişimi kullanmanız gerektiğini unutmayınız. E-mail veya web sitesi üzerinden yapılan randevu taleplerine 24 saat içerisinde geri dönüş alamamanız halinde talebiniz reddedilmiş sayılır. Tüm randevu talepleri ''Sözleşme Öncesi Sorumluluk'' (Culpa in Contrahendo) kapsamında değerlendirilmeyecek olup randevu talebinde bulunan bu hususu peşinen kabul,beyan ve taahahüt eder.  Avukat ve müvekkil adayı için uygun olan tarih ve saatte randevu oluşturulacaktır. Randevu oluşturulması için yapılan görüşmede hukuki probleminiz hakkında kısaca bilgi vermeniz konu ile ilgili yasal sürelerin kaçırılmaması ve mağduriyet oluşmaması açısından faydalı olacaktır aksi halde kaçırılan yasal sürelerden tarafımızca herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyeceği peşinen ihtar olunur. Randevunun oluşturulmasından sonra hukuki probleminizi ve almak istediğiniz hizmet türünü genel hatlarıyla belirleyerek randevuya kararlaştırılan tarih ve saatte katılım göstermeniz gerekir. Randevuya gelirken konu ile ilgili elinizde bulunan tüm belge ve bilgileri hazır bulundurmanız veyahut görüşme sırasında uhdenizde bulunmayan bu belgelerin hangi şahıs,kurum ve kuruluşların bünyesinde bulunduğunu belirtmeniz hukuki probleminizin daha kısa süre içerisinde sonuçlandırılmasını sağlayacaktır. Avukat ile görüşme esnasında hukuki probleminize dair tüm bilgileri ve tarafınıza sorulan soruları maddi gerçekliğe uygun bir şekilde yanıtlamanız gerekmekte olup avukata konu ile ilgili yanlış veya eksik bilgi verilmesi halinde oluşabilecek olumsuz sonuçlardan danışan, müvekkil adayı sorumludur. Avukat ile yapılan görüşmede bilgi ve sorulan sorulara cevap verirken 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 36. maddesi uyarınca avukatın ''Sır Saklama Yükümlülüğünün'' bulunduğunu unutmayınız. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz.

.. Devamı

Herhangi bir avukattan hukuki danışmanlık hizmeti almak 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu'nun 164. Maddesi uyarınca ücrete tabidir. Bu ücret her yıl resmi gazetede yayınlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde belirlenen miktarların aşağısında olamaz. Avukatlık Kanunu ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca hukuki danışma büroda sözlü danışma, çağrı üzerine gidilen yerde sözlü çalışma ve yazılı danışma olarak üçe ayrılır. Bu üç farklı danışma türü için de ayrı ayrı asgari ücret tutarı öngörülmüştür. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde yer alan tutarlar adından da anlaşılacağı üzere alınacak hizmete karşılık asgari ücret tutarını belirtmekte olup alacağınız hizmetin ücreti bu tarifede yer alan tutarların üzerinde olabilir. Konu ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz.

.. Devamı

Avukatlık hizmetleri 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu'nun 164. Maddesi uyarınca ücrete tabidir. Bu ücret avukat ile vekil eden arasında yapılacak olan avukatlık sözleşmesinde tarafların iradeleri doğrultusunda belirlenir. Taraflarca belirlenecek olan avukatlık ücreti 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu uyarınca her yıl resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde gösterilen tutarların aşağısında olamaz. Taraflarca bir avukatlık sözleşmesi ile avukatlık ücreti belirlenmediği durumlarda avukat o dönemde yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde yazan tutarda ücret alacağına hak kazanır. Avukatlık ücreti taraflarca alt limitler gözetilerek, serbestçe belirlenen bir ücret konumunda olduğu için aynı iş hakkında, her avukat farklı bir avukatlık ücreti talep edebilecektir. Yapılacak işin mahiyeti gereği de doğal olarak avukatlık ücreti değişiklik gösterilebilecektir. Örneğin sadece hukuki danışma hizmeti almak ile bir davanın takibi hakkında belirlenecek avukatlık ücretleri pek tabii farklılık gösterecektir. Avukatlık hizmeti almak istediğiniz konu hakkında avukatlık ücretini öğrenmek için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

.. Devamı

Avukat yardımından faydalanmak istediğiniz hukuki uyuşmazlık hakkında işbu uyuşmazlığın bulunduğu ilden farklı bir ilde görev yapan avukat meslektaşlarımız ile anlaşabilir, onların hukuki yardımlarından yararlanabilirsiniz. Bu hususta vekil edenler önünde bir engel olmayıp avukat yardımından yararlanmak isteyen kişinin hukuki probleminin niteliğine göre değerlendirmesi gereken farklı etkenler bulunmaktadır. Örneğin hukuki yardım almak istediğiniz konunun bir davanın takibi olması halinde işbu davayı farklı bir şehirden takip edecek avukatın yol, konaklama vb. ekstra masrafları ortaya çıkabilecektir. Bir diğer örnek olarak farklı şehirden vekillik görevini icra eden avukatın, hukuki uyuşmazlığın bulunduğu ilde görev yapan meslektaşlarından tevkil yöntemi ile yardım alması söz konusu olabilecektir. Hukuki uyuşmazlığınız hakkında farklı bir şehirde görev yapan avukatların yardımından yararlanabileceğiniz gibi bu tarz durumlarda avukatınızdan sürecin takibinin nasıl sağlanacağı ve ekstra masrafların ne olacağı konusunda detaylı bilgi almanız sizin için yararlı olacaktır.

.. Devamı

Avukatlar kendisine teklif olunan işleri 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 37. maddesi uyarınca sebep göstermeksizin reddetme hakkına sahiptir. İşi iki avukat tarafından reddedilen kimse baro başkanından kendisine bir avukat tayin edilmesini talep edebilir. Tayin edilen avukat baro başkanı tarafından belirlenen ücret karşılığında işi takip etmek zorundadır. Bununla birlikte 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 38. maddesi uyarınca avukatların reddetmek zorunda olduğu iş teklifleri de mevcuttur. İlgili yasa hükmü uyarınca avukatlar kendisine yapılan teklifi yolsuz veya haksız görür yahut sonradan yolsuz veya haksız olduğu kanısına varırsa, aynı işte menfaati zıt bir tarafa avukatlık etmiş veya mütalaa vermiş olursa, evvelce hâkim, hakem, Cumhuriyet savcısı, bilirkişi veya memur olarak o işte görev yapmış olursa, kendisinin düzenlediği bir senet veya sözleşmenin hükümsüzlüğünü ileri sürmek durumu ortaya çıkmışsa, görmesi istenilen iş Türkiye Barolar Birliği tarafından tespit edilen mesleki dayanışma ve düzen gereklerine uygun değilse teklifi reddetmek zorunluğundadır. Bu zorunluluk, avukatların ortaklarını ve yanlarında çalıştırdıkları avukatları da kapsar.

.. Devamı

Avukatların 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 36. maddesi uyarınca sır saklama yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu sebeple avukatınıza vermiş olduğunuz kişisel bilgileriniz, belgeleriniz, beyanlarınız tamamen güvence altındadır ve üçüncü şahıslara açıklanmaz. Avukatın görevi gereği öğrendiği bilgileri açığa vurması ilgili yasa maddesiyle yasaklanmıştır. Avukatınızın sır saklama yükümlülüğü olduğunun bilincine vararak, hukuki uyuşmazlığınız hakkında tüm bilgileri açık ve gerçeğe uygun bir şekilde avukatınıza vermeniz, avukatınızın görevini en iyi şekilde yapması ve sonuç alması için çok önemlidir. Avukata konu ile ilgili eksik veya yanlış bilgi verilmesi halinde hukuki uyuşmazlığınızın çözümü noktasında istenmeyen neticeler ile karşı karşıya kalabileceğinizi ve bunun tamamen sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmamanız gerekir.

.. Devamı